Опiшнянське диво

Вячеслав Романовський
      

Тут вироби, наче із пісні, –
Дива рукотворні, дзвінкі.
І гончарній столиці, Опішні,
У захваті мовкнуть віки.

Горнятка, полумиски, глечик,
Тарелі, свисточки, чашки
Дорослих чарують, малечу,
Ідуть до сердець навпрошки.

Звичайне, а ніби казкове,
З гончарного круга зліта.
Запліднена колосково
У глині любов, доброта.

Як виріб засяє в поливі,
Отримавши гарт у вогні,
Дороги проляжуть щасливі
Для нього в моїй стороні

15.07.2015.