Кичке телэк

Фаниль Асфаров
Ойрэтэсен бик куп кирэкмэскэ.
Э узен белэсенме жавабын?
Сина Ходай биргэн олешен.
Э мин уземнекен узем табам.
Табармын,
ничек кенэ авырлыклар кичермэсэмдэ.
Шул бер жавапны табармын.
Адашып югалып, эйлэнеп йорсэмдэ.

Ойрэтергэ бер кемнедэ, кирэк тугел.
Хэр кем бара уз юлы белэн.
Унга Сулга кермичэ.
Салкын суларга керэ берсе.
Рэхэтлеккэ тузмичэ.

Ойрэтергэ кирэк тугел.
Балаларны ойрэт син.
Тэртипле булып усергэ.
Ходай кочлэр сина бир.