Не ховайся

Юлия Крестовская
Г. С.

Не ховайся від мене за темними окулярами:
я не бачу твоєї душі наголо, навиворіт -
очей, що незнайомцям здаються здалеку карими,
а насправді - насправді! - зелено-бурштинові.

Не ховайся від мене за мовчазною стіною:
ще залишилися слова поміж нас недомовлені
й коливаються у цій тиші тонкою струною
невгадані, неможливі і невдоволені.

Не ховайся від мене в кишенях верхнього одягу:
відсутність твоєї долоні сповільнює серцебиття.
Доторкнися до мене ледь чутно, повагом:
такі дотики інколи змінюють ціле життя.