Старiсть

Микола Попович
Коли в серцях вогонь згасає,
Приходить старість на поріг
І по заслугах вибирає
Одну дорогу з двох доріг.

Дорога перша благоволить
Спокій і старість об'єднать.
Там доля кожному
Достойно вік свій доживать.

Гіркою змочена сльозою
Інша дорога у житті,
Де старість вироста бідою
В самотині і забутті.