Атеiст

Микола Попович
Він був затятим атеїстом,
Вчення Христа не зміг прийнять,
Допомагав він комкністам
Господні храми руйнувать.

Не відає, як бути нині,
В душі відчаї і страхи.
Тож в Лавру ходить до святині,
Замолює свої гріхи.

Але не вірять йому люди,
Бо то - не щире каяття.
Дух ферисейства і облуди
Пронизує його життя.