Жовтневий день...

Анатолий Анненко
Жовтневий день... Та сонце радісно сія!
                В палаці з мрій на тебе знов чекаю я.
Моя весна, моє життя, любов моя, -
       коли твої цілунки п'ю і мову слухаю твою,
в моїй душі звучать рулади солов'я!

Кохані очі.., мов озера чарівні...
                Казкову ласку чую в їхньому огні;
весь світ і вічність бачу в їхній глибині;
                до них всім серцем я тягнусь,
ніяк я в них не надивлюсь;
                дарунок долі, щастя знак вони мені!

Хай потім будуть пізня осінь та зима;
              шляхи.., тривоги і негоди... - все дарма.
Старіння й смерті душам люблячим нема.
                Вони - Землі нетлінний цвіт.
Майбутнє шле їм свій привіт.
                Сама природа їх ласкаво обійма.