Яшчэ ничога не было

Андрей Коренчук
Яшчэ ничога не было.
Але усе будзе, прыйдзе, пройдзе.
И наступиць гэты час.
Калі прыйдзе вясна да нас.
Настрой збіваюць розныя пахі.
У душы жудасныя птахі.
У ланцугі закоўваюць мяне.
Я крычу але!
Супрацьстаю сам сабе,
Ваунутранай барадзбе.
Вырашыўшы што не-будзь зрабіць.
Вялізная супрацілегласць у душы.
Намагаецца спыніць.
Крычыць Збіць! Забіць! Забіц!
Неможа быць.
У нутры штосці чамусці пярэчыць чагосці.