Навiщо ти

Анатолий Анненко
Навіщо ти дивилася так щиро,
                грайливо усміхалася мені? -
Тепер моя душа не знає миру;
            сполоханими стали ночі й дні.

Спокуснице, спокуснице,
я  бачу в снах  твоє  лице.


Навіщо на прощання дарувала
             цілунок, наче вірності печать?
О як моя душа тоді співала..!
Тепер - лиш здатна плакать і мовчать.


Із ніжних слів сплела мені тенета -
                довіку їх уже не розірву.
О, чарівнице, відзовися - де ти..?
                Бо я без тебе: марю - не живу...

Спокуснице,  спокуснице,
я  бачу  в снах  твоє  лице.