В День народження

Петро Керанчук
День благовісту Божого,
Всім  радість на землі.
Це свято – День народження,
У  місті, чи в селі.
    Мить радості, мить збудження,
Вкладається в роки.
Святкують в колі дружньому,
І діти, і батьки.
    В простих словах і тостах,
І друзів, і знайомих.
Бажають усі гості,
Здоров’я й жити довго.
    Вітають іменинника,
В холодний день, чи літній.
В щасливі, ті години,
Він за столом, мов квітка.
    Усіх хай День народження,
Як сонце, гріє рік.
Веселкою природною,
Петру – малює вік.
    А нині вже в годиноньках,
Холонуть теплі шкварки.
За радість іменинника,
Хильнемо друзі чарку!