Плачуть бiлi лiлii

Гойнолка
Цвітуть білі лілії,  наче вкриті інеєм,
Наче вкриті інеєм  лілії лежать...
Розтоптав хтось лілії,  пелюстки обірвані -
Пелюстки обірвані,  рани ще болять...

Тихо плачуть  лілії  вранішніми росами,
Крапля за краплиною,  мов сльоза душі.
А у полі дівчина  з золотими косами,
Там,  де небо з хмарами  та ідуть дощі...

Йде ногами босими,  трави де нескошені,
Дощами вмивається,  сльози гірко ллє,
Витирає личенько,  сльози знов непрошені,
Щастя загубила десь,  ніяк не знайде...