Молитва

Виталий Евграфов
МОЛИТВА

Якоже крепкия двери
ВнИти въ домъ татемъ смущаютъ,
Якоже въ мрачней пещере
СвЕтло свеща освещаетъ,
Тако молитва, вошедши
Въ сердце, угль скорби утушитъ,
Мглу расточитъ и утешитъ
Смысломъ скорбящую душу.

Якоже - как;
Внити - войти;
Татемъ - татям, ворам, разбойникам.