Dunya

Алиев Орхан Адам
Gorxma gozelim sen olmeyinnen,
Hec dunya bezermi oz meleyinnen?
Cixart bu qorxunu sen ureyinnen,
Seni eceliyle qorxutmaz dunya.

Sen cek onun qemini, kederini,
Oyna naziyla, incitmez seni,
Goster qaygini, mehebbetini
Seni hec vaxt aglatmaz dunya.

Axan goz yawini neqeder silsen,
Dunyanin vurdugu yarani gorsen,
Dunyadan ne qeder sen gileylesen,
Derin bir yarani sagaltmaz dunya.

Ac mavi semaya, ac ellerini,
Soyle sen Tanriya aci derdini,
O merhemetlidi ewider seni,
Bir wirin royadan oyatmaz dunya.