З першим святом осенi

Вячеслав Топильницкий
  І
Радісно і весело буяє все довкола
Бо сьогодні вересень знову усіх кличе до школи.
Запрошує неначе в перший раз до класу усіх нас.
Школа посміхається лагідно і щиро,
Весело вітається, зичачи достатку і миру.
Вона в обличчя знає кожного школярика свого.
Вже завтра ми візьмемо в руки книжки
І в зошиті будем писати,
А нині ми хочемо всіх залюбки
Зі святом привітати.
Пр.
З першим, першим святом осені
Ми вітаєм вас у своїй стороні.
Перший, перший радісний дзвінок
Знову за собою поведе на урок.
Вперше, вперше, вперше малюки
Покладуть в портфелі цікаві книжки
І за руку взявши маму й тата
В школу поспішатимуть на свято.
ІІ
Як би не хотілося нам літо залишити
Але закінчилося воно і вже усміхнені діти
Стрічають чарівною піснею шкільну рідню свою.
Вже завтра почнемо ми вчити вірші
І твори цікаві читати,
А нині ми хочемо всіх від душі
Зі святом привітати.