Схаменувся

Анатолий Анненко
 (привіт з травматологічного відділення)


Ось лежу, гадаю -
                жінку виглядаю.
 А, хоч прийде, хоч не прийде, -
                сам себе картаю:
- Я ж п'яниця знаний,
                господар поганий.
А до того ще й гульвіса,
                ледар незрівнянний.

Та як "довбонувся",
                так і схаменувся...
З "того світу" (спаси, Боже!)
                ледве повернувся.

Кину, кину пити;
                кину ще й палити, -
щоб могла моя дружина
                мене похвалити.

Ой страшна могила... 
                Жінко моя мила,
хай мене лиш "розгіпсують" -
                я візьмусь до діла.