Надвимогливiсть

Анатолий Анненко
Спалила мати чайник на плиті...
           Невістка подивилась... - промовчала...
Мовляв: "Буває гірше у житті. -
                Для розпачу ції події мало".

Минають дні - гармонії нема...
                Невістка: - Мамо, Ви не захворіли?
Стара: - Можливо, хвора ти сама?!
                Бодай би, всі й каструлі позгоріли!

- Та я про те забула вже давно.
             Забудьте й Ви.  То - дріб'язок, лайно.
Вже інший чайник є. Ну що Ви, нене?!
                Я ж слова не сказала... - Так воно...
Та, донечко, мнеі не все одно,
                ЩО ти тоді ПОДУМАЛА про мене.