Благаю Бога

Александр Филенко
                “Благаю бога, щоб світало,
                Мов волі, світу сонця жду”
                Т.Г. Шевченко
 
                ***
Благаю Бога, щоб Країна
Розквітла в перлах і жилА,
Щоб рідна матір Україна
Ніколи в рабстві не була.
                ***
Про все, що мріяв так Тарас,
Нарешті збУлося, здійснИлось.
Слова, спрямовані до нас,
ЗійшлИ в серцях, що лИше снилось...
                ***
Тарасе! Славний син Країни,
З тобою молодь повстає.
Вони, нащадки Батьківщини,
І віра шлях їм надає!
                ***
Шевченко кличе небайдужих,
За сиву Матінку болить...
І мужні діти хочуть дуже,
Щоб ти не згасла ні на мить!
                ***
Де єдність НАЦІЇ - там сИла,
ЗабУдьмо чваАри, КозакИ.
РозпрАвить Рідна Ненька крИла,
Та бУде вІльна навікИ.