Рабiв до раю не пускають

Кирилл Пашков
* * *
Рабів до раю не пускають,
але тепер ми всі раби.
Кажуть: «герої не вмирають»,
але чому навкруг гроби?

І хто лежить в них? - Добрі люди,
яким сказали,-  "йди вбивай",
а ми, поки тебе не буде,
зґвалтуємо твій рідний край.

І ти прийдеш непереможний,
здолавши сотні ворогів,
поразумівши,- так не можна...
Ховаючи куксу ноги,

завиєш посеред хатини
на необораній землі
про "ще не вмерла України"...
І пляшка водки на столі...
                27.02.15