Хiба то оцiнка

Анатолий Анненко
Із школи іде першокласник Іванко.
                Матуся його зустрічає на ганку:
- Що маєш сьогодні в щоденнику, синку;
                приніс хоч одну за уроки оцінку?
- Е-е-е... майже нічого... - Іванко відмовив.
                (Знялися здивовано мамині брови):
- Що значить те "майже"? - Повідай , дитинко.
              - Та що ж... "oдиниця" - хіба то оцінка?

                1977 р.