Вже мина...

Анатолий Анненко
Вже минає Рік Свині -
                йдуть його останні дні.
Може стане Рік Щура
                роком світла і добра?
Той, мабуть, пожартував,
                хто рокам ці назви дав.
Пропоную ще і я:
                Рік Осла, Рік Бугая,
Рік Гадюки, Рік Оси,
                ...Жаби(Господи, спаси!),
Рік Тхора, Рік Слимака,
                ...Кізякового Жука...
Скаже хтось: "Чи можна так?!
             Що він "ліпить" цей... дивак?!"
Зичу, щоб ви будь-коли
                в добрім гуморі були.
Та щоб завжди, люди, ми -
                залишалися людьми!