А мова, як перлина!

Свирина Нинель Анатольевна
Хай  буде  все, що  має право  на  життя!
Хай  буде  різнобарв'я  мов  та діалектів!
Та  мова  рiдна, має  бути  без  дифектiв.
Нехай iснує, в украiнськiй мовi, еволюція!-

Не  деградована  була щоб,  рiдна  мова,
бо  маргінали  вже  до  крайнощів  дійшли:   
в літературі має жити /нам доводить почали/
лайливе, сороміцьке, нецензурне  слово ...

Тож,  як  бур' ян, що паростки  тi  нiжнi:
слова  спiвучої,  укранської   мови, -
винищує  лайливе, сороміцьке,  слово,
i  надбання,  культури,  дивовижнi...

А мова, як перлина, відшліфовуватись має,
літературними  найкращими  взірцями!..
Український  народ  прийшов  до тями:
свою культуру  й  мову  рiдну  поважає.

Я - українкою, з  народження, живу на Українi.
Люблю  країну  Предкiв, та  пишаюсь  цим!
Не  десь - за  окияном  є  мiй  рiдний  Дiм,
а тiльки  тут - на Українi, де живу до нинi.

Всi  мови  дуже  гарнi,  як  й  лiтератури!
Прекрасним  є  живе  й  росiйське  слово!
Але, не менш  є  гарною  i  укранська  мова!-
Вони  спорiдненi, близькi  ж  бо  їх культури....

Між  мовами  нема  великої  різниці! -
Спорідненими  завжди, здавна, були!
I кожна має право на життя! Ви чули?!
То  ж,  лаятись  сусiдам  не  годиться!

Я  впевнена, що  божiї - розумнi  люди!
То  ж  поважати  одне одного ми будем!
*******   / 23.05.2013 р. /

Моя  благодарность Мужу моему - чистокровному россиянину,
и  его  родственникам, за  их Любовь, бережное отношение
и Уважение  ко мне, моим  Родителям, родственникам 
украинцам, с Украины!!!