Хуртовина

Анатолий Анненко
Білим снігом хуртовина
                все навколо замела...
Пролягла моя стежина
                до сусіднього села.
Хуртовина, хуртовина -
                я в снігу - від ніг до брів.
Хуртовина в тому винна,
                що до тебе я забрів,

Що ж тепер...
                Хоч гість нежданий -
                відігрітися впусти.
Я до тебе йшов, кохана,
                з добрим серцем непустим.
Хуртовина, хуртовина,
                завиваючи, мете.
Пригорни мене, дівчино,
                почуття моє - святе.

...І нічого злого в тому,
                що надворі - "білий жах"... -
Повертаюся додому
                з поцілунком на устах!
...Моя ніжна половина! -
                ...Вийшло так, як я хотів!
...Відгуляє хуртовина -
                засилатиму сватів!