Осiннi квiти

Анатолий Анненко
Осінні квіти зацвіли -
       привіт прощальний нам від літа.
Перед нашестям криги й мли -
                душа красою обігріта:
землі і сонця пізні діти -
                осінні квіти зацвіли.

Горять, горять святим вогнем
                непереможного кохання,
осінні квіти -  ревний щем,
                до щастя світлі поривання...
Вони, і в мить свою останню,
             горять, горять святим вогнем.

Осінні квіти взяв би я
                в найпревелебнішу корону.
...Отак і ти, любов моя,
                усе життя  палай, до скону!
...У   найчарівнішу  корону
                осінні квіти взяв би я.