Коли щось грiшне...

Анатолий Анненко
Коли щось грішне затіваєш,
                зникає лад в душі твоїй;
все попередження чекаєш,
    що скаже хтось: "Не смій, не смій!".
В задумі ходиш і в тривозі
                (і зовсім радості нема),
збагнути суть свою не в змозі;
                а в почуттях - зима, зима...
Весь білий світ стає немилий,
                диявол в очі загляда...
Хай ще не близько до могили,
                але уже - біда, біда...

Поволі сам себе вбиваєш,
                коли щось грішне затіваєш.