Поплачу над собою...

Анатолий Анненко
Поплачу над собою... та і зась. -
                Бо хто візьмЕ жалі мої та болі?
...Ще, може, доля шанс останній дасть;
           а , може, скаже: "Вибачай, - доволі".

Поплачу над собою та й піду...
 Вже досить я навчавсь в життєвій школі...
В яку "науку" потім попаду,
                відомо лише Господу та долі.

Поплачу над собою, мов дитя. -
          Хоча навіщо слабкість ця хвилинна?
Пробачте мене, Вчителю-Життя; -
           адже душа... - завжди вона дитинна.

Поплачу над собою - та і все...
                Бо що я зміг і що я в світі значу..?
Мій слід пісками часу занесе... -
                Ото ж я над собою і поплачу...