Калина вже почервонiла...

Анатолий Анненко
Калина вже почервоніла -
                палають грона, як огні.
А літо вже відмайоріло -
                ...таке ще бажане мені...

І посвіжішали світанки,
                і подобрішали сади...
Я, розкриваючи фіранки,
                гукаю сонцю: "В хату йди!". -
Хай світле літо ще царює
                в кімнаті, в серці і в очах...
А осінь хай ще помандрує
                в якихсь північніших краях.