***

Еленушка Жукова
Неба прозорого колір,
У атмосфері паріння,
Дня зеленіючий комір
Соняшникове насіння.

Пил на потрісканій цеглі,
Жовтогаряче проміння
Падає всюди, мов кеглі,
Як почорніле лушпиння.

Знову показує паспорт
Міст гамірних голосіння,
Їде стурбований транспорт,
Не вистачає терпіння.

Виснажене покоління
Сходу ранкової зірки.
Універсальне спасіння,
Начебто щастя з пробірки.

Фарба на листі осіння,
Хоч навкруги іще серпень.
Стерті невдачі й везіння
Фоном приглушених звернень.