Рубаи Авиценны

Амонов Далер
Коль друг мой со врагом общался много,
С ним не общаться мне и это строго.
От сахара, что с ядом, будь далек,
От мошки, севшей на змею немного.

10.08.2015

Оригинал на таджикском (или фарси, что одно и то же) такой:

Бо душмани ман чу дуст бисёр нишаст,
Бо дуст набоядам дигар бор нишаст.
Пархез аз он шакар, ки бо захр омехт,
Бигрез аз он магас, ки бар мор нишаст.