Лятото

Антонина Димитрова -Болгария
Лятото е само
             кратък миг блаженство,
порив и въздишка
                с аромат на бриз...
Златен лъч в косите,
                късче съвършенство...
Идва и отлита,
              смее се, крещи...
Искам да го скътам,
                за да ме съгрее
в зими безлюбовни,
                в бездуховен студ
в дните ми по пътя
                делничен
                да пее
в ритъма тревожен
                с нервния му пулс.
Спри се, мое лято!
                Не, не си отивай!
Искам топлината,
                сладкият покой
в полъха на вятър
                заран над полята,
в час неблагодатен
                да ме окрилят!
12.08.2015г.