Рiдний край

Анатолий Анненко
Твоя земля на все багата,
                що треба тілу і душі.
В чужих краях чого блукати? -
                До Батьківщини поспіши.

Прийди: здоровим, ясночолим,
                непереможно-молодим
чи вкрай зневіреним і кволим... -
          тебе приймЕ твій край - твій дім.

За всі діла твої віддячать,
                складуть ціну твоїй "війні"...
І порадіють і поплачуть
                правдивіш - в рідній стороні.

Роби високі, мужні злети;
                до всіх живих сердець дійди...
Та, навіть з райської планети,
                вертайся, друже мій, сюди.

На все життя запам'ятай:
          найкращий рай - твій рідний край.