Каспийскла урхьу

Салим Герейбеков
Урхьулизе Каспийскла,
Дахъол цари бебкIурбе,
Кьадар цаби Аллагьла,
Сабулзе калъаб уркIбе.

Шис тамяхIкарбугьуле,
ЦIацIбирулебар гIялам.
Цунезе гIяндбуршуле,
Арате букIахъу лам…

Хуги-хугил урхьули,
Цунезе халкь кьянтIигъу…
Кабушиле талхъунтли,
Песокизе лебикIу…

Аллагьли сабурдеш габ,
БебкIибта хъалибаргис.
Шия бебкIне камдараб,
Дунъяла бусурмантис!!!