Витаутас Мачернис. Все конфессии - фантазии игра

Лайма Дебесюнене
Ведь все конфессии – фантазии игра:
Про жизнь реальную нам ничего не скажут.
Но если кто-то потерял их, навсегда
Отправится бродить по подземельям Ада.

Без крова и без дома трудно жить,
Почувствовать себя ненужным и забытым,
Ещё труднее все иллюзии терять:
Всех опъяняющий наркотик и лекарство.

Природа человека такова:
Боготворить и жить нам – равносильно.
И как бывает больно от приятной лжи
Проснуться и почувствовать вселенной холод.

Но любят люди больше истины тепло
И в одиночестве им находиться страшно,
Если в сердцах родителей для веры холодны,
За веру новую берутся aккуратно.

Vytautas Macernis. Visi tikejimai - fantazijos zaislai

Visi tikejimai – fantazijos zaislai:
Apie tikrove nieko pasakyt negali.
Bet kas prarado juos visus, tas amzinai
Tures klajot po liudna Hado sali.

Sunku netekt pastoges ar namu,
Sunku gyvent ir jaustis nuskriaustu, apleistu,
Bet dar sunkiau netekt iliuziju visu:
Kartu svaiginancio narkotiko ir vaisto.

Tokia jau prigimtis zmogaus:
Gyvent ir dievinti ka nors – tolygu.
Ir kaip skaudu, is melo malonaus
Nubudus, jaust visatos salti dygu.

Bet zmones megsta siluma labiau nei tiesa
Ir bijo pasilikt vieni net valandai vienai,
Ir, jei sirdy tevu tikejimas atveso,
Jie naujo griebiasi karstai.