Коли прийде удруге Месiя...

Анатолий Анненко
Коли прийде удруге Месія
                (як і всі, я чекаю того),
то предстану тоді, як і всі, я
                пред ясними очима Його.
Він питати не буде - Він знає:
           як я жив, що любив, що звершив.
Може, тихо лише покартає,
                що я дуже багато грішив...
І яка тоді позначка ляже
                на збентежену душу мою?
Що там: добре чи зле переваже,
             що Всевишнього присуд накаже -
йти до пекла чи бути в раю?
Як до пекла, то що говорити...
                Як до раю - скажу я: "Прости,
прости, Боже, що смію просити, -
                хочу ще на цім світі пожити. -
Ти мене в рідний край відпусти".