Ностальгiя

Анатолий Анненко
Живу в краю, що рівний раю,
                але журюсь і ночі, й дні. -
Над рідний край немає краю,
                немає щастя в чужині.
В думках лечу до Батьківщини -
                через ліси, через моря...
Там плин Дніпра, там цвіт калини,
                там щире слово кобзаря.
Вночі зірки там краще сяють,
                вдень - сонце лагідніш сія.
На нас там , брате, ще чекають -
                родина там твоя й моя.
О  Батьківщина, Батьківщина! -
                Вона і мила, і ясна.
Без неї -  рай,  мов домовина;
                А з нею - осінь, як весна.
Можливо, тут я і загину...
                Та  час  призначений  спливе -
душа полине в Україну
                і там у пісні оживе.
Живу в краю, що рівний раю,
                але журюсь і ночі, й дні. -
Над  рідний край немає  краю,
                немає щастя в чужині.


                м.Сочі.