и лёгкий шаг

Анастасия Котюргина
І лёгкі крок, як з ложка ў новы дзень...
Халодных слоў не выдумляю, мілы.
А ты не бойся позіркаў людзей...
Чакала ноч і ноч цябе любіла,
Маўчала ў сне, хавала ранкі ўсе,
Ніхто не бачыў звычаю старога:
Тут забівалі веру пакрысе,
На папялішчы ўспаміналі Бога!

2009