Qocalmiwam men

Алиев Орхан Адам
Deyirler ne qemli baxirsan bele,
Qocalib gedirsen sen gule gule.
Axri ki dillenib, geldim  men dile,
Heyat oyununda cox uduzmuwam,
Men qemli deyilem fikire dalmiwam.

Yorgunam yenede agrayir canim,
Bu gece hirsliyem qaradir qanim,
Menide terk etdi nazli cananim,
Heyatin yolunda azib qalmiwam,
Men qemli deyilem fikire dalmiwam.

Mecnun sehralarda gezdi leylini,
Menim sevdiyimde sevmedi meni,
Insanlar varliga salir meylini,
Mende sozlerime meil salmiwam,
Men qemli deyilem fikire dalmiwam.

Heyat verir bize yawam hevesi,
Bir anliq agladir igid bir kesi,
Siz muellimeden alirsiz dersi
Heyat mektebinnen men bew almiwam,
Men qemli deyilem fikirem dalmiwam.

Yollarda cox deyib ayagim dawa,
Inamda qalmayib dogma qardawa,
Baxiram guzguye, baxiram yawa,
Deyesen dogurdan men qocalmiwam,
Men qemli deyilem fikire dalmiwam.