Спънато лято

Милена Йорданова
Препъна се лятото. Жулна крака.
Високо от горе видя го небето.
Реши да го вдигне. Дъждовна ръка
през облаци гъсти протегна към него.
Облиза му раните, огънят в тях.
Изтръска очите му, с болка налети.
Но с тази внезапна, студена вода
във тялото лятно хлада се разнесе.
Изстина горкото, до орех се сви.
Сандалите скъсани хвърли далече.
И с мокри, от капките жълти коси,
то своите есенни дрехи навлече.