Вiд Адама та вiд Еви...

Анатолий Анненко
Від Адама та від Єви,
                та від Божої руки... -
Хто сьогодні в світі є ви,
                як пройшли через віки?
Добру славу чи прокляття
                заслужили від Землі,
ви, земні народи-браття
                (і великі, і малі)?

Скільки  ж можна  воювати,
                кров живу братерську лить?!
Тож прадавня й плаче Мати... -
                Їй за всіх за нас болить.