Наша хата...

Анатолий Анненко
Наша хата - без нас все нудьгує,
                ще до того ж - стара затужила...
Наче "кров її вже не нуртує,
                а холоне, спиняється в жилах".
Наче їй стало меншати світла
                (хоч і дні на весну повернули).
Хоч поки що вона не осліпла -
                все вдивляється лише в минуле...