Про сад i... мову

Анатолий Анненко
Линуть спогади мої..:

Сад великий - аж до річки -
                був у нашої сім'ї :
Груші (щеплені і дички),
                сливи, яблуні, кислички
і смородина, й порічки,
                і малина , і калина,
чорноплідна горобина,
                і черешні й виноград..,
а по саду - полунички.
             То був - наче райський, сад!
Та пройшли десятиліття...
                Сад лиш можу уявить я... -
Бо садиба вже не наша...
                А була ж - як повна чаша...
...Бузина і хміль буяють,
                кропива та бур'яни... -
Захаращують, вкривають...
                ...Полунички... - де вони?
...То безрадісна картина. -
                Не подвір'я, а руїна.
Дім - холодний, наче мрець.
                Та невже це вже кінець?!
І садибу не впізнати.
                ...У кущах плазує гад...

...МОВУ треба доглядати -
                як РОДИННИЙ ДОБРИЙ САД.