Про нацiональнiсть

Анатолий Анненко
         (з виступу глобаліста)

Національності - немає.
                Є громадянство, є сім'я.
І... хто з нас, друзі, точно знає:
                відкуди він, відкуди я... 
Колись копав криницю в лісі -
                то я побачив (Боже мій!):
всі корінці переплелися -
                не відрізнити де який.

Навколо ж: вільхи, сосни, клени,
                берези, липи і дуби... -
Суспільство сонячне зелене
                живе без злої боротьби.

І хай ніколи не зів'яне
                планети рідної краса!
...Усі ми - родичі, земляни;
                над  нами  спільні небеса.