Ой, верше...

Людмила Журавская
Написана пісня на мотив
української народної пісні
 " Ой, верше, мій верше"

Вперше,- чи не вперше?
Збігло щось з роками...
Ой, верше, мій верше*,
Мій зелений, верше,
Знов біда з думками.

Ой, біда з думками
І душа страждає.
Вишивала смуток,
Вишивала смуток
Чорними нитками.

Чорними нитками,
А любов червоним.
Сумувала, верше,
Сумувала, верше,-
Доля на долоні.

Доля на долоні,-
Сум за мною бродить.
Чи так довго буде?
Чи так довго буде?
Чи сонце зашкодить?

Чи сонце зашкодить?
Те, що було білим,
Не назву я чорним,
Не назву я чорним,-
Жде розлука з милим.

Жде розлука з милим,-
Язики охочі...
Чи розкажуть ночі?
Чи розкажуть ночі
Чому з смутком очі?

  ЛЮДМИЛА ЖУРАВСЬКА

* холм