Ностальгiя

Анатолий Анненко
Живу в краю, що рівний раю,
                однак сумую ночі й дні. -
Над рідний край немає краю,
                немає щастя в чужині.

В думках лечу до Батьківщини -
                через ліси, через моря...
Там плин Дніпра, там цвіт калини;
                там щире слово кобзаря.

Вночі зірки там краще сяють,
                вдень - сонце лагідніш сія.
На нас там, брате, ще чекають -
                родина там твоя й моя.

О Батьківщина, Батьківщина! -
                Вона і мила , і ясна.
Без неї - рай, мов домовина,
                а з нею - осінь, як весна.

Можливо, тут я і загину...
                Та час призначений спливе -
душа полине в Україну
                і там у пісні оживе.

Живу в краю, що рівний раю,
                однак сумую ночі й дні. -
Над рідний край немає краю,
                немає щастя в чужині.