На цвинтарi...

Анатолий Анненко
На цвинтарі я вию, наче пес:
               від болю, від образи, від омани.
Гіркий мій "спів" летить аж до небес
         за  втраченим  усім,  що  ще жадане.

О скільки дорогих мені людей -
                обіцяно-пророче і зненацька -
звела до небуття "косарка" хвацька!
           (...Коли ж прийдЕ той Божий Іудей?!).

Одним питанням серце й розум рву
               і шлю його в інстанцію найвищу;
запитую, допоки ще живу:
           - Дорога з пелюшок до кладовИща,
де вітер забуття над нами свище;
життя і смерть... Скажи, Господь, навіщо?