Не пiдходьте близько до царiв...

Анатолий Анненко
Не підходьте близько до царів,
                не взнавайте їхні таємниці... -
не один від того вже згорів,
            або доживав свій вік в темниці.

Небезпечно-зла посада "цар".
                ...А корона золото-камінна?!
Навіть, якщо цар в душі - гусар,
          він не чинить радосте-промінно.

Цар - володар, цар і господАр. -
         Має він про всіх підлеглих дбати.
На плечах всевладності тягар.
                Для царів і трони є ... і грати...

Та, якщо вже близько підійшов, -
                не поводься ницо і улесно;
і не створюй із стосунків шоу(в),
                а служи Вітчизні гідно-чесно.

...Цар-нездара, ачи цар-мудрець... -
                жодного щасливого не знаю... -
Співчуваю... Але хай їм грець...
                Хай царі царюють.  Я - кохаю!