Щастя

Галина Мокряк
Запитала донечка у мами:
Що таке щастя,скоріше розкажи,
І де його шукати мені покажи.
І перекрило в мами подих
На цілу хвилину
Як розповісти,
Щоб не розрадить дитину.
Щастя, це доню, усе навкруги,
Красивая річка і крути береги,
Щастя, коли сонечко рано встае,
І зігріває красивоє личико твоє.
Щастя, коли рано дітки встають,
Щасливі і веселі із портфелем
До школи йдуть.
Щастя, коли в свого тата
Сидить на плечах твій синочок,
Щастя, коли в квітах донька
Плете на голівку віночок.
Щастя, коли повна криниця водиці.
Щастя, коли в хаті
На хліб і сіль ви багаті.
Щастя, коли не крокують
Бійці, цілі наряди,
Щастя, коли не зриваються
Военні снаряди.
Щастя, коли тато ваш дома,
Тримає синочка на крепких плечах.
І заблищали в матусі
Сльозинки в очах.
Мамо, так в мене усе це вже є.
Оцеж, моя донечка, і щастя твоє.