Смачкана младост

Милена Йорданова
Парк среднощен. Скамейки премръзнали.
Паднало ниско безлунно небе.
Голи дървета. Клони настръхнали.
Притаени в храстите гласове.

Алея безлюдна. Самотна душа.
Плъзнали в мрака ледени тръпки.
Връхлитаща сянка. Желязна ръка.
Подкосени от удара стъпки.

Разкъсани дрехи. Окаляна плът.
Раздрана от викове тишина.
Изгаряща болка. И локва от кръв.
В далечината - тунел светлина.