Не бачив, не чув, не бував...

Анатолий Анненко
Не бачив, не чув, не бував... -
         О скільки можливостей втратив(!):
по Африці не мандрував,
                до Индії теж не потрапив;
зміїного м'яса не їв,
                не був на балу в королеви,
не вивчив спірічуел-спів,
                не бачив, як сваряться леви,
не пив біля Фудзі саке,
                по тундрі не їздив на нартах;
а ще і таке, і таке...
                також, мабуть, подиву  варте.
Глибини морів і небес;
                краса почуттів і суцвіттів... -
у всьому є сенс, інтерес
               для тих, хто помітив, привітив.
Планета безмежна для нас,
                безмежні: і космос, і мрії...
Та, жаль, - наш обмежений час,
                обмежені сили і дії...
Усе відповідно до знань
                у річищі права, моралі... -
і кількість, і сила бажань;
                і якість життя, і так далі...
Хоч я не сиджу, наче пень,
                і дещо-таки розумію... -
сьогодні й на завтрішній день
                плекаю цю звичну надію:
Побачити знову твій світ,
                душею тебе обійняти...
І знову сказати: - Привіт,
                рідненька УкрАїно-Мати!