Мечтание

Дафинка Станева
И ти ли като мен не спиш,
самотен в нощните предели? 
С табун от спомени  летиш
и с поривите звездочели.

Аз знам, в пространството трепти
една невидима пътека.
По нея ще преминеш ти -
да стане с теб нощта ми лека.