Якщо глобальних катаклiзмiв...

Анатолий Анненко
Якщо глобальних катаклізмів
                нам не минути в майбутті,
то я - один з тих "організмів",
                що не залишаться в житті.
Не зможу я без Кремінщини;
                без степу, лісу та озер... -
Для мене краю і країни
                немає кращих і тепер.
Моє коріння в цім довкіллі,
                моя душа лиш тут цвіте.
Куточки батьківщини  милі
                (з роками  більше поріднілі) -
це все святе і золоте;
                його вб'єте - мене вб'єте.