Троянди в долонях

Евгения Гитальчук-Вирченко
Коли конвалії розквітли,
До них кохання завітало,
Ці пахощі серпанком світлим
Юначу ніжність обгортали.

У почуттів святім полоні
Двоє щасливими були,
Конвалії в її долонях
У світлім захваті цвіли.

А юним мріялось довіку
Отак життям пройти удвох...
Квіти конвалій мали втіху,
На них милуючись обох.

Вони обітницю складали
У вічнім відданім коханні...
Зіркові квіти дарувало
Їм небо з вечора до рання.

Тремтливі квіточки конвалій
Все чули, все запам'ятали.
Та раптом свідками печалі
Ці ніжно-білі квіти стали.

Зненацька увірвався третій,
Неначе вихор, закружляв.
Троянд погордливі букети
В розгублені долоні вклав.

Конвалії схилились сумно,
Аж захлинались від плачу.
І зорі плакали розумні,
Та сліз гірких ніхто не чув...

Вона ж з трояндами щоднини,
А чи щаслива - хто ж це знає,
Бо потай кожної хвилини
Слізьми конвалії вмиває...